top of page

Tips på julkaffe

Jag är inte så förtjust i att det ska vara pepparkakssmak på allting så här års (utom pepparkakorna förstås), och jag är definitivt inget fan av chai. Men en försiktig kryddning av kaffet så här till jul... varför inte? På något sätt känns det som om kaffet värmer mer med kryddor. Jag har tagit fram en blandning som jag använder.

Polkagriskäppar med grön rosett

Tidsåtgång: 3 min

Vegan

Julgranskula med kaffekopp och mistel

Ingredienser:

2 tsk kardemumma

⅔ tsk kanel

2 krm ingefära

½ krm muskotnöt


› Blanda allt noga i en liten skål. Se till att få bort eventuella klumpar.

› Förvara torrt, gärna med lock, om det ska stå längre tid.


Dosering:

1 krm kryddblandning är lagom till:

⁕ Latte (3 dl)

⁕ Bryggkaffe (1,5 dl)

⁕ Instant (1,5 dl)

⁕ Espresso (1 shot)

Polkagriskäppar med grön rosett

Allt har självklart utrymme för korrigeringar, mängderna är inte huggna i sten. Jag tycker om när kardemumman är dominerande, men vill man ha större genomslag av de andra kryddorna kan man minska kardemumma med ½ tsk. Eller pröva dig fram med helt andra kombinationer beroende på vilken krydda du vill ska dominera. Det finns också möjlighet att tillsätta ½ krm kryddnejlika, men jag är lite rädd för pepparkakssmaken. Om du testar nya variationer - och inte är lika rädd för pepparkaka som jag - meddela i kommentarsfältet om hur det blev!


Bon appétit!


Comments


bottom of page